سئو را کاربردی یاد بگیرید (قسمت دوم)
2018/01/11
Posted by Amir Saleh
2.85k بازدید
اگر جلسه اول سئو را مطالعه نکردید، روی اینجا کلیک کنید و سپس به جلسه دوم را بخوانید.
هر موتور جستجویی الگوریتم خود را دارد اما فاکتورهایشان یکی است. به عنوان مثال هماهنگ بودن مطالب با عبارت جستجو شده برای همهی موتورهای جستجو مهم است اما درصد اهمیتشان فرق میکند یا ممکن است تاثیری که در الگوریتم میگذارند کمی با هم متفاوت باشد ولی در کل این فاکتورها چندان با هم متفاوت نیستند. از طرف دیگر ما میتوانیم مطمئن باشیم که گوگل بیشترین فاکتورها را در نظر میگیرد و پیچیده ترین الگوریتم ها را دارد.
در هر صورت اگر ما وبسایتمان را بر اساس استاندارد هایی که گوگل قبول دارد مدیریت و بررسی کنیم ، وبسایت ما برای موتورهای جستجوی دیگر هم بهینهسازی شده است. عملا ما روی فاکتورها کار میکنیم و این فاکتورها برای تمام موتور های جستجو ارزشمند می باشد.
در سال های گذشته که موتور جستجوی گوگل شروع به کار و رتبه دهی به وبسایت ها با توجه به الگوریتم ها کرد هر چند وقت یک بار الگوریتم های خود را تغییر میداد به گونه ای که به نظر می رسید الگوریتم جدیدی جایگزین شده است. این تغییرات الگوریتم باعث میشد که بعضی از وبسایتها که در رتبه دهی در رتبه ی اول قرار داشتند با تغییر الگوریتم، رتبه هایشان تغییر کند و یا حتی امتیاز منفی هم بگیرند. (پس همیشه یک متد برای سئو جواب نمیدهد با بهینه شدن الگوریتمهای موتورهای جستجو ما نیز باید سایت را بهتر سئو کنیم.)
اما گوگل با توجه به پیشرفتی که داشته توانسته الگوریتم خود را به یک ثبات مشخصی برساند، از طرفی سعی کرده برای هر کدام از فاکتورهایی که در نظر می گیرد با توجه به کارکردی که از الگوریتم خود میخواهد یک الگوریتم جدید معرفی و در کنار الگوریتم های دیگر از آن استفاده کند.
به عنوان مثال اگر قصد دارد وبسایت های متقلب را از نتایج جستجو حذف کند یک الگوریتم جدیدی برای این کار تعریف میکند و در کنار الگوریتم های قبلی از آن استفاده میکند و هر چند وقت یک بار همهی الگوریتم ها را به روز می کند. امروزه استاندارد هایی که رعایت می شوند براساس دو موضوع خیلی مهم است :
-
وبسایت ما کیفیت بالایی داشته باشد، یعنی مخاطبی که وبسایت ما را می بیند مطالعه میکند از وبسایت ما راضی باشد.
-
وبسایت ما استاندارد های فضای وب را رعایت کند که شامل مسائل کدنویسی میشود، مثل اینکه برای انواع مرورگر های مختلف (یا موبایل و تبلت ) نمایش خوبی داشته باشد.
مشخص است که اینها موارد مثبتی هستند و در آینده هم همینها در نظر گرفته می شوند و این طور نیست که بگویند در آینده این فاکتورها کاربردی ندارند و حتی ممکن است این فاکتورها را حذف کنند و بگویند اگر این را رعایت کنید ، وبسایت شما رتبه ی منفی می گیرد.
در نهایت به مهم ترین نکته می رسیم : ما قرار است یک وبسایت داشته باشیم که مخاطبین ما از آن استفاده می کنند از طرفی هم می خواهیم این مخاطبین از گوگل و موتورهای جستجوی دیگر وارد وبسایت ما شوند.
این سوال پیش می آید که آیا باید برای کاربران مان این سایت را مدیریت کنیم یا برای موتور های جستجو؟
این سوال در سال های گذشته جای تفکر داشت چون ممکن بود وبسایتی که در موتورهای جستجو رتبهی بالایی می گیرد برای کاربر نهایی کاربردی نباشد.
اصلی ترین نکته ای که موتور های جستجو مخصوصا گوگل سعی میکنند رعایت کنند و اساس تغییر الگوریتم هایشان روی همین اصل است، این که اولین نتیجهی جستجویی که کاربر دارد در صفحه میبیند، دقیقا بهترین وبسایتی باشد که کاربر دنبال آن بود، یعنی موتورهای جستجو سعی میکنند دقیقا همان مواردی را در نظر بگیرند که کاربر در نظر میگرفت یعنی الگوریتمها سعی میکنند که شبیه کاربرها فکر کنند. به همین دلیل الگوریتمها بیشتر به سمتی آمدند که به جای دیدن موارد فنی و موارد برنامه نویسی دارند روی رفتار کاربر وبسایت ما تمرکز میکنند. اگر وبسایت ما مخاطب زیادی داشته و دارای کیفیت بالایی باشد، رتبهی بالاتری در موتورهای جستجو میگیریم پس میتوانیم بگوییم که ما اگر برای کاربران مان بنویسیم و کاربران راضیای داشته باشیم مشخصا در موتور های جستجو هم رتبهی خوبی خواهیم داشت.
به صورت کلی یک نکته ای که می شود برای سئو گفت و تمام نکته های سئو را پایین تر آن دانست این است که اگر ما به عنوان مخاطب وبسایتمان را دیدیم و از آن استفاده کردیم و راضی بودیم باید مطمئن باشیم که مخاطبین وبسایت مان هم از وبسایت ما راضی هستند و در آینده تعداد مخاطبین وبسایت ما افزایش پیدا می کند و این دقیقا همان چیزی است که ما دنبالش هستیم.
1 Comment
Join the discussion and tell us your opinion.
ساده، قابل هضم و عالی ممنون