فیشینگ چیست؟
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد یک ایمیل از طرف بانک یا یک شرکت معتبر دریافت میکنید و از شما در خواست یکسری اطلاعات میشود. همه چیز واقعی به نظر میرسد اما در بعضی از مواقع این یه نوع دام است تا بتوانند به اطلاعات مهم شما دسترسی پیدا کنند. این یک روش کلاهبرداری اینترنتی است که به اصطلاح فیشینگ (Phishing) نام دارد.
اغلب ما روزانه درگیر تجارتهای آنلاین هستیم. ما چیزهایی را میخریم یا میفروشیم. یکسری از اکانتهای اینترنتی ما داری اطلاعات مهمی هستند. مشکل زمانی اتفاق میوفتد که دزدان اینترنتی تلاش میکنند تا اطلاعات محرمانه و رمزهای عبور ما را بدست بیاورند.
برای اینکه بتوانیم از فیشینگ جان سالم به در ببریم باید هشیار باشیم. بگذارید یک مثال بزنیم شما یک ایمیل دریافت میکنید یک ایمیل که کاملا شبیه ایمیلی از طرف یک بانک معتبر است. و از شما درخواست میشود که برای تایید اطلاعات کلیک کنید. شما با فرض اینکه ایمیل دریافتی معتبر است کلیک میکنید و وارد یک صفحه اینترنتی کاملا مشابه بانک مورد نظر خودتان میشوید.در این لحظه شما در دام افتادید، و وقتی اطلاعاتتان را وارد کنید در واقع رمز عبورتان را در اختیار کلاهبرداران گذاشتید.
کلاهبرداران اینترنتی با یک وب سایت تقلبی مشابه سایت بانکی شما اطلاعات محرمانه شما را دزدیدند. چند کلید اصلی برای تشخیص ایمیل های فیشینگ وجود دارد. آنها معمولا از شما میخواهند که برای تایید اطلاعاتتان روی لینکی کلیک کنید هیچوقت اینکار را نکنید. بعضی وقتها ایمیلها از عباراتی مانند مشتری معتبر یا مشتری عزیز استفاده میکنند. آنها حتی نام کاربری شما را هم نمیدانند. توجه کنید ایمیل های فیشینگ ممکن است دقیقا لوگو شماره و ادرس بانک مورد نظر شما رو داشته باشد.
همیشه به ایمیلهایی که از شما یکسری اطلاعات میخواهند شک کنید. هیچ استثنایی قائل نشوید. وقتی که شما یک ایمیل فیشینگ دریافت میکنید آرامش خودتان رو حفظ کنید فقط آن رو پاک کنید همچنین میتوانید آن ایمیل را ریپورت کنید. اگر شما به یک ایمیل شک کردید میتوانید به سازمانی که در آنجا حساب دارید تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای حفظ امنیت بیشتر از نرم افزارهای آنتی فیشینگ استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید