تولید محتوا با دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای
تولید محتوا با دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای
این یکی از چالش ها و دو راهی هایی است که در تولید محتوا وقتی که به نیمه راه میرسید برایش به وجود می آید. وقتی کسی کسب درآمد کرده و میخواهد کمی کیفیت ویدیوهایش را ارتقا دهد، نمیداند که آیا باید از دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای استفاده کنیم؟ یک گوشی آیفون 12، 13، 14 بخرد. یا s21، s22 سامسونگ یا پرچم دارهای شیائومی. یا کلا سراغ دوربین دیجیتال برود. خیلی ها میگویند وقتی دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای میخرید، برای حرفه ای باید با premiere ادیت بزنید. یا وقتی که با گوشی ویدیو میگیرید میتوانید با inshot یا CapCut ادیت بزنید. و بیشتر شما را گمراه میکنند
همه این چالش ها را بررسی میکنیم.
قابی که شما در فیلم های کانال یوتیوب زنگ دانش میبینید، دوربین برای تولید محتوا ، دوربین sony Alpha 7 iii میباشد. با یک لنزی که فوکوس 1.8 دارد و پس زمینه را میتواند تار کند. و این به ما کمک میکند که ویدیو کمی حرفه ای تر بگیریم. شما با آیفون 13 و 14 میتوانید این قابلیت را داشته باشید اما به این کیفیت دوربین سونی نیست.
گوشی هوشمند
در گوشی ها، دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای که مناسب باشد، مثلا با آیفون 12 پرو گرفته میشود. میتوانید کیفیت ویدیو در یوتیوب را روی maximum بگذارید. در گام بعدی یک سری دلایل وجود دارند. اگر میخواهید در پلتفرم هایی مثل اینستاگرام و تلگرام تولید محتوا کنید، چون حق انتخاب کیفیت ویدیو با مخاطب وجود ندارد و خیلی ها هم سرعت اینترنتشان پایین است، با گوشی بگیرید بهتر است. مخاطب هم راحت تر است. که میتواند ویدیوهایتان را ببیند. چون حجمش خیلی بالا نیست.
برای آموزش تولید محتوا و کسب درآمد از اینستاگرام به این لینک مراجعه فرمایید.
دوربین دیجیتال
اگر میخواهید در آپارات یا یوتیوب از دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای استفاده کنید، که ویدیو بر اساس کیفیت و با توجه به سرعت اینترنت مخاطب، خودش اتوماتیک تنظیم میشود و همچنین مخاطب میتواند روی کیفیت HD یا 4k هم بگذارد. آنجا میتوانید از دوربین های دیجیتال استفاده کنید.
مقایسه
نکته دیگر این است که گوشی های هوشمند همه کاره اند. یعنی هم میتوانید به عنوان دوربین برای تولید محتوا ازش استفاده کنید. هم این که کارهای تولید محتوا پیج اینستاگرامیتان را پیش ببرید. و هم در یوتیوب فعالیت کنید. اما دوربین های دیجیتال فقط به منظور این که یا باهاش عکس بگیرید یا باهاش ویدیو بگیرید باید ازش استفاده کنید. یعنی وقتی یک دوربین دیجیتال میخرید باید حتما یک گوشی هم داشته باشید. ولی شما باید یک گوشی میان رده رو به بالا بخرید و همه کارهایتان را با گوشی پیش ببرید.
جهت تهیه دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای از نظر بودجه ای گوشی خیلی خیلی بهینه تر است. ولی اگر یک پس اندازی داشتید و مازاد بود میتوانید سراغ دوربین های دیجیتال بروید. یک نکته دیگری که وجود دارد این است که حمل و نقل کردن دوربین های دیجیتال کمی سخت تر است. ولی گوشی را راحت میتواند با خودمان همه جا حمل کنیم و هر جا دلمان خوسات عکس و ویدیو بگیریم.
مثلا اگر دقت کرده باشید در مسافرت ها کسانی که یک دوربین برای تولید محتوا دارند همیشه یک کیف اضافه ای روی گردنشان است. پس مزیت دیگر گوشی ها حمل راحت تر آن هاست.
نکته
شما مثلا میخواهید در این محیط کار ویدیو بگیرید. یا میخواهید پس زمینه تار کنید. حالا میخواهید یک لنزی بخرید که در محیط ها باز یا طبیعت ویدیو بگیرید. باید یک لنز مربوط به طبیعت بگیرید. پس نتیجه میگیریم که دوربین های دیجیتال 2 بخش دارند. یک بخش بدنه و بخش دیگر لنز است. که این دوتا را باید جداگانه تهیه کنید و لنز قابل تعویض است. میتوانید لنز را عوض کنید و یک لنز دیگری را بزنید. که مربوط به آن محیطی است که شما میخواهد آنجا ویدیو بگیرید. این لنزها خیلی گرانند. از 5-6 میلیون شروع میشوند تا به بالا. حال اگر بدنه را جدا بخرید و برای هر کاربردی هم لنز بخرید. که این ها میشود هزینه های مجددا که باید در نظر گرفت.
مثلا من همیشه در یک اتاقی از دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای استفاده کنم. پس یک یا دو لنز کار من را جواب میدهد. اما کسی که کار حرفه ای تر در محیط های بیرون میخواهد انجام دهد، کلی لنز باید بخرد.
کدام ادیتور مناسب است؟
یک توصیه ای که خیلی ها به آن اشاره میکنند این است که اگر با دوربین دیجیتال ویدیو میگیرید حتما باید با کامپیوتر و premiere ادیت کنیم. این حتما و اجبار وجود ندارد. شما میتوانید با گوشی و inshot یا CapCut هم ایدیت کنید. اما آن کیفیتی که باید بگیرید، آن اصلاح نوری که در premiere میتواند انجام شود در خروجی premiere به شما داده میشود. در inshot یا CapCut یک سری کیفیت را از دست میدهید. ولی باز هم از گوشی های هوشمند بهتر است. برای آموزش کار و تولید محتوا با inshot به این لینک و برای آموزش کار با CapCut به این لینک مراجعه فرمایید.
پیشنهاد دیگر به شما این است که اگر شما هنوز با گوشی ادیت میزنید و ادیتور حرفه ای هم ندارید که با کامپیوتر برایتان کار کند. و خودت هم لپ تاپ ندارید یا دارید ولی ادیتور نیستید، باز پیشنهاد من گوشی هوشمند است.
وقتی سراغ دوربین های دیجیتال بروید که یکی از این دلایل را داشته باشید:
1- کارتان در یوتیوب است. میتوانید کیفیت ماکسیموم را به مخاطب نشان دهید.
2- اگر از دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای در یوتیوب استفاده میکنید. و میخواهید کیفیت را نسبته به چیزی که هست کمی ارتقا دهید.
3- خودتان یا یک ادیتور با کامپیوتر یا لپ تاپ با پریمیر ادیت میکنید.
تنظیمات دوربین و ویدیو
یک نکته دیگر که وجود دارد این است که دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای شما با گوشی همه تنظیمات مربوط فوکوس به صورت پیش فرض در گوشی انجام میپذیرد. فقط شما به بخش دوربین میروید و یک ویدیو یا عکس میگیرید. اما این کارها را در دوربین های دیجیتال باید بلد باشید. درست است که دوربین های دیجیتال یک بخش manual دارند که به صورت دستی این کارها را بکنید. یک بخش هم auto است و خودشان انجام میدهند. اما خلاصه نیاز به دانش بیشتری دارد نسبت به گوشی های هوشمند.
پس اگر واقعا عشق این کار را دارید و کیفیت برایتان مهم است. و میخواهید که این مسیر را ادامه دهید. و اینطوری نیستید که 1-2 ماه تولید محتوا کرده باشید و درآمدی کسب کرده باشید و بخواهید بعدا تغییر کار بدهید. پیشنهاد میکنم که دوربین های دیجیتال بگیرید.
به نکاتی که راجب دوربین گوشی یا دوربین حرفه ای گفته شد توجه بفرمایید. اگر سوالی دارید کامنت بگذارید. اگر نکته ای هم گفته نشد کامنت بگذارید که مجموعه کاملتری را در اختیار شما باشد.
دیدگاهتان را بنویسید