گذری کوتاه در دنیای اینترنت اشیاء
گذری کوتاه در دنیای اینترنت اشیاء
گذری کوتاه در دنیای اینترنت اشیاء را با زنگ دانش تجربه کنید. اینترنت اشیاء (چیزها) به طور ساده به این معنی است که بسیاري از وسایل روزمره مورد استفاده ما با اتصال به اینترنت، وظایف و اطلاعات خود را با هم و یا با انسان ها به اشتراك بگذارند. تا قبل از اینها ما اینترنت را مجموعهای از کاربران، سرور(سرویس دهنده) و کلاینت (سرویس گیرنده) میدانستیم. اما چیزی که این سالها در حال اضافه شدن به این مجموعه است یک کاربر نیست بلکه به عنوان Things از آن اسم برده میشود. برای همین نام این اینترنت را Internet of Things نامگذاری کردهاند که با ترجمه ای نامناسب به عنوان اینترنت اشیاء در ایران شناخته میشود.
یک «شی» ممکن است به هر دستگاهی که دارای سنسوری جهت تبادل اطلاعات است خطاب شود. مثالهایی از این سنسورها شامل سنسور دما، سنسورهای ترافیک و سنسورهای اندازه گیری انرژی است. مثلا سنسور دما میتواند در یک ترموستات، سنسور اندازه گیری میزان برق مصرفی در منازل و سنسور ترافیک در سیگنالهای ترافیکی جای گیرند. تمامی این سنسورها اطلاعاتی را به دستگاه مقصد میفرستند تا این دستگاهها بر اساس این اطلاعات تصمیمهایی را اتخاذ کنند.
روند توسعه اینترنت اشیاء
اینترنت اشیاء یکی از موضوعات داغ (Hot topic) رشتههای مهندسی بخصوص کامپیوتر و برق میباشد. بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی به روی فرصتها و تهدیدات این شبکه کار میکنند. اگر هنوز شک دارید که چه موضوعی را برای پایان نامه کارشناسی ارشد خود انتخاب کنید این موضوع میتواند یک موضوع چالش برانگیز و کاربردی باشد. روند توسعه اینترنت اشیاء به اندازهای است که گفته میشود تعداد دستگاههای متصل به اینترنت تا سال 2020 میلادی به بیش از ۵۰ میلیارد خواهد رسید.
کاربردهای اینترنت اشیاء
اینترنت اشیا (iot) می تواند در زمینه های مختلفی باعت بهبود کیفیت زندگی شود از جمله ان موارد خدمات پزشکی ،خانه های هوشمند، شهر هوشمند، صنعت، محافظت از محیط زیست و آب، مدیریت انرژی و مصرف آن و .. می باشد. برای مثال کاربرد اینترنت اشیاء را در یک خانه هوشمند ببینید:
برای بهتر آشنا شدن با مفهوم اینترنت اشیاء توصیه میکنم، داستان یک روز زندگی با اینترنت اشیاء (IOT) را مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید