کارنامه سبز یا کارنامه نهایی چیست؟
کارنامه سبز یا کارنامه نهایی چیست؟
هر سال وقتی نتایج کنکور سراسری اعلام میشود، عدهای خوشحال و عدهای ناراحت هستند. بعضیها مردود و بعضیها قبول شدهاند. اما حالت سومی نیز وجود دارد که فرد بدلیل انتخاب اشتباه از رشتهای که قبول شده است راضی نیست. و بدلیل عدم رعایت اولویتها رشتهای که مورد علاقهاش بوده را پایینتر از رشتهای زده است که در آن پذیرش شده است. در این حالت افراد بدنبال کارنامه سبز یا کارنامه نهایی هستند تا بتوانند به یکی از انتخابهای پایینی انتقالی بگیرند.
کارنامه سبز معمولا یک هفته بعد از نتایج نهایی اعلام میشود. کارنامه سبز سال پیش در ۱۳ شهریور ماه آمده بود امسال حدودا تا ۲۰ شهریور باید اعلام شود.
کارنامه سبز یا کارنامه نهایی به درد چه کسانی میخورد؟
کارنامه سبز به درد افرادی که مردود شدهاند مسلما نمیخورد و این افراد باید منتظر اعلام تکمیل ظرفیت بمانند. اما افرادی که در یکی از انتخابهای اولیه خود پذیرش شدهاند میتوانند وضعیت خود را در انتخابهای بعدی ببینند که آیا در انتخابهای بعدی میتوانستند قبول شوند یا خیر. در صورتی که از انتخابی که در آن قبول شدهاند راضی نبودند به فکر انتقالی به جایی باشند که در آن میتوانستند قبول شوند. در زیر یک نمونه از کارنامه سبز یا کارنامه نهایی را مشاهده میکنید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید در کنکور سراسری شما در اولین انتخابی که رتبه داوطلب کوچکتر یا مساوی آخرین فرد قبولی باشد، پذیرفته میشوید. برای اینکه ببینید وضعیت شما در انتخابهای پایینتر به چه شکل است کافیست که رتبه داوطلب را با آخرین فرد قبولی مقایسه کنید. در تمام انتخابهایی که رتبه داوطلب کوچکتر یا مساوی آخرین فرد قبولی باشد، شما میتوانستید در آن انتخاب پذیرفته شوید.
شرایط استفاده از کارنامه نهایی:
در قدم اول هیچ تضمینی نیست که شما در انتخابهایی که میتوانستید پذیرفته شوید، پذیرش شوید و شروع به تحصیل کنید. زیرا سازمان سنجش هیچ مسئولیتی پس از انتشار کارنامه سبز ندارد. و تنها به دانشگاه مبدا و مقصد بستگی دارد.
دانشگاه مبدا: اولین انتخابی که پس از نتایج نهایی در آن قبول شدید.
دانشگاه مقصد: انتخابی که پس از مشاهده کارنامه سبز متوجه شدید که میتوانستید در آن قبول شوید.
اگر در نوبت روزانه قبول شدهاید با توجه به اینکه عدم ثبتنام باعث محرومیت شما از کنکور سال بعد میشود. باید هر چه سریعتر پیگیر کار انتقالی باشید. برای انتقالی میتوانید قبل از شروع سال تحصیلی به دانشگاه مقصد بروید و هماهنگیهای لازمه را انجام دهید. یا میتوانید یک ترم در دانشگاه مبدا ثبت نام کنید و در کمال آرامش کارهایتان را برای انتقالی پیگیری کنید. و راه دیگر اینست که وارد سیستم پاسخگویی سایت سازمان سنجش شوید و در آن با اطلاعات شخصی ثبت نام کنید و در خواست “بررسی اشتباه در انتخاب رشته و تقاضای اولویت بعدی“ را بدهید.
دیدگاهتان را بنویسید