چگونه یک ارائه موفق داشته باشیم
بدون شک هر دانشجویی در هر مقطعی نیاز پیدا میکند که مطلبی را در دانشگاه ارائه بدهد. معمولا تحقیقها زمان زیادی از وقت دانشجویان را به خود اختصاص میدهند و در این میان هر فرد تنها وقت مشخصی دارد تا حاصل کار خود را در چند دقیقه ارائه دهد. به همین منظور در این مطلب چگونگی یک ارائه موفق با بررسی خواهیم کرد. یکی از مسائل قابل توجه در کسب نمره خوب در پایان نامه و ارائه تحقیق داشتن یک پاورپوینت زیبا و اصولی است.
عناوین رایج در اسلایدها
شناسنامه گزارش: شامل عنوان، نام اساتید راهنما، مشاور، دانشجو و تاریخ دفاع است.
مقدمه: شامل توضیحات کلی در مورد مطلبی است که قرار است ارائه بدهیم.
بیان مساله: در این بخش چرایی انتخاب موضوع را بیان میکنیم.
اصل گزارش: در این قسمت بسته به هر نوع تحقیقی که انجام دادهایم حاصل کار را در چند اسلاید آماده میکنیم.
نتیجه گیری: حتما سعی کنید که نتیجهگیری از کارتان داشته باشید و نقاط ضعف و قوت کارتان را بیان کنید. مطمئن باشید گفتن نقاط ضعف روش پیشنهادی نمره منفی برای شما نخواهد داشت بلکه به درک عمیق شما از کارتان اشاره میکند.
کارهای آینده: اگر در حال دفاع پایاننامه یا موضوعی هستید که خودتان تحقیق کردهاید حتما کارهای آیندهای را که قصد دارید انجام دهید در یک اسلاید بیاورید.
منابع: منابعی که برای انجام تحقیق استفاده کردهاید را در آخر کار بیاورید سعی کنید که از مراجعی مانند کتاب یا مقالات معتبر استفاده کنید.
نکته: در هنگام ساخت اسلایدها سعی کنید متن کمی را در هر اسلاید خود بگذارید، متن باید بصورت نکتهای و تیتروار گفته شود از آوردن پاراگراف در اسلاید خودداری کنید. برای فهم بهتر از شکلها و جداول استفاده کنید. باید دقت کنید که تعداد خطوط هر اسلاید پاورپوینت، بین 3تا حداکثر 9خط باشد و هر خط نیز به همین منوال، حداکثر تا 7 کلمه باشد. در هر اسلاید باید بر نقاط کلیدی و برجسته به صورت موجز، مفید و رسا اشاره کنید.
روشهای تمرین و آمادگی برای ارائه
تمرین ذهنی: سعی کنید که جلسه ارائه را در ذهن خود بازسازی کنید. تا آن را بهتر باور و تجربه کنید.
تمرین به تنهایی: آنقدر باید به تنهایی تمرین کنید تا مطمئن شوید دیگر اشکالی وجود ندارد.
ضبط صدا: صدای خود را ضبط کنید تا بتوانید آن را از حالت یکنواختی در بیاورید و مکثهای بی مورد را از ارائه خود حذف کنید.
تمرین جلوی آینه: این تمرین باعث میشود که زبان بدن و ارتباط چشمی خود را با مخاطبین اصلاح کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید