پلاگین های وردپرس
کاربردی ترین پلاگین های وردپرس
وردپرس یکی از پر استفاده ترین و سازگار ترین سیستم های مدیریت محتوا است. شما برای راحت تر و سریعتر کار کردن با وردپرس به یکسری plugin نیاز دارید. ما در این مقاله کاربردی ترین پلاگین های وردپرس را بر اساس تجربه و همینطور نظرات کاربران در community های مختلف را به شما معرفی میکنیم.
پلاگین های وردپرسی مربوط به عملکرد سایت
با وجود ویژگی های بسیار خوب وردپرس ولی زمانی که کاربران زیادی از سایت شما دیدن میکنند سایت شما بسیار کند میشود. برای همین شما برای جلوگیری از کند شدن سایت تان به یک سیستم ذخیره سازی بسیار قوی (cache) نیاز دارید.
به این نکته توجه کنید که این پلاگین ها میتوانند باعث خرابی سایت شما بشوند، برای همین شما باید راه اندازی این پلاگین ها را به افراد ماهر در این زمینه بسپارید. همینطور برای دانلود هر یک از این افزونه ها روی عنوان آن کلیک کنید.
W3 Total Cache :
از این پلاگین برای ذخیره سازی بهتر صفحات و همینطور بهبود عملکرد سایت استفاده میشود. این پلاگین امکاناتی مثل فشرده کردن فایل ها و صفحات و همینطور بهبود شبکه تحویل محتوا را در اختیار شما میگذارد.
better WordPress Minify :
راه اندازی درست و بدون نقص W3 Total Cache نیاز یک فرد نیازمند است که در این زمینه مثل یک مهندس باشد. اگر شما سایت بسیار پر بازدیدی در روز ندارید و یا بدلیل محدودیت هاست تان نمیتوانید از W3 Total Cache استفاده کنید؛ شما میتوانید با این پلاگین امکان ذخیره سازی فایل های خود را داشته باشید. از دیگر امکانات این پلاگین تشخیص خودکار فایل های js و css و فشرده سازی آنها و همینطور نصب آسان آن است.
WP SuperCache :
برای صفحات ساده ای که نیاز به caching دارند، SuperCache کافی است. این پلاگین وردپرس به ما کمک میکند تا بجای اینکه هر دفعه بخواهیم صفحات html جدید بسازیم ، آنها را static کنیم و سرعت سایت شما افزایش میدهد. اگر با W3 Total Cache احساس راحتی نمیکنید میتوانید از این پلاگین استفاده کنید.
CloudFlare :
یکی دیگر راه های افزایش سرعت سایت استفاده از پلاگین رایگان CloudFlare است. این پلاگین جایگزین DNS میشود و بعنوان firewall در مقابل درخواست های مخرب قرار میگیرد و همینطور به فشرده سازی فایل ها کمک میکند. نصب این پلاگین بدلیل نیازمندی به تغییر تنظیمات دامنه ممکن است کمی مشکل باشد.
Duplicator :
تنها راه قابل اعتماد برای جابجایی محتویات سایت و قرار دادن آن ها در سایت دیگر استفاده از این پلاگین است. این پلاگین فایل ها و دیتابیس شما را آرشیو می کند و شما به راحتی میتوانید آن را به سایت جدید خود انتقال دهید.
WP Optimize :
این پلاگین وردپرسی به طور کامل از دیتا بیس شما نگهداری میکند. همینطور با حذف کردن post های اضافی و بهینه کردن جدول ها باعث افزایش سرعت سایت شما میشود. اگر بطور دائم از این پلاگین استفاده نمیکید، حتما هر چند وقت یکبار آن را برای پاک کردن فایل های اضافی نصب کنید.
BackWPup :
یکی از بهترین پلاگین های وردپرس برای backup گرفتن از فایل های سایت تان استفاده از پلاگین Backwpup است ولی راه اندازی آن روی سرور ممکن است کمی مشکل باشد. اگر بتوانید آن را به خوبی راه اندازی کنید امکانات بسیار خوبی مثل backup گرفتن از ایمیل ها و همینطور در ایجاد فضای ابری برای ذخیره سازی فایل ها را در اختیار شما قرار میدهد.
به این نکته توجه کنید که بسیاری از هاست ها امکان backup گرفتن از فایل هایتان را در اختیار شما قرار میدهند.
Google analyticator :
اگر شما به طور دستی نمیتوانید کدهای Analytics را در فایل header تغییر دهید analyticator به شما کمک میکند تا به راحتی این کار را انجام دهید. کافیست به پلاگین اجازه دسترسی به اکانت خود را بدهید و همینطور آدرس سایت خود را وارد کنید. بقیه کار ها را برای شما انجام دهد و در آخر مانند یک گزارش از اطلاعاتی که بدست آورده به شما میدهد.
پلاگین های وردپرسی مربوط به سئو
بر خلاف باور عموم seo یک تقلب یا کلک نیست. بلکه یک تکنیک بسیار مهم برای داشتن یک سایت محبوب و موفق است. پلاگین هایی که در این بخش معرفی میکنیم به شما کمک میکنند تا سایت تان در موتور های جست و جو بیشترین امتیاز را بگیرد و به یک سایت محبوب تبدیل شود.
Youst SEO :
نصب کردن این پلاگین برای همه ی سایت ها ضروری است و امکانات خوبی مثل ساخت نقشه سایت (sitemap) شما و کنترل نحوه ی index شدن محتویات سایت را در اختیار شما قرار میدهد.
Youst video SEO :
مدتی است وقتی در گوگل عبارتی را سرچ میکنید دیگر در صفحه ی اصلی ویدئو ها به شما نشان داده نمیشود و شما باید به تب video بروید و آنها را ببینید. با این تغییر گوگل میزان استفاده از این پلاگین کاسته شده است. ولی با این حال امکاناتی مثل ساختن sitemap بخصوص برای ویدئو ها را در اختیار شما قرار میدهد و همینطور به شما اطمینان میدهد که ویدئو های شما در موتور های جستجو نتایج خوبی دریافت میکنند. در ضمن نصب این پلاگین حدود 70 دلار برای شما هزینه دارد.
Redirection :
این پلاگین ارور 404 Not found را کنترل میکند. داشتن این پلاگین برای همه ی سایت ها نیاز نیست ولی اگر تغییرات زیادی در ساختار سایت تان ایجاد کردید، پست های زیادی را پاک کردید و یا کاربران زیادی پیغام ارور 404 را دریافت می کنند؛ بهتر است این افزونه را در سایت خود نصب کنید.
پلاگین های وردپرس مربوط به کامنت ها و روابط بین سایت و کاربران
این افزونه ها به شما کمک می کند تا یک community خیلی خوب در سایت خودتون بسازید. همینطور اگر میخواهید کاربران زمان زیادی را در سایت شما بگذرانند استفاده از این افرونه ها خیلی به شما کمک می کند.
Disqus :
این افزونه یک جایگزین بسیار خوب برای سیستم پیش فرض وردپرس برای کامنت گذاری است. امکانات بسیار خوبی مثل تنظیمات مختلف برای login کردن، دکمه های اشتراک گذاری ، محافظت از spam ها ،امکان تگ کردن افراد را در اختیار شما قرار میدهد.
LiveFyre Community Comments :
یکی دیگر از پلاگین های وردپرس برای جایگزین کردن سیستم کامنت گذاری، استفاده از LiveFyre است. LiveFyre به شما کمک می کند تا مکالمات مربوط به پست خودتون را از فضای مجازی استخراج کنید. همینطور شما میتوانید ویدئو ها و عکس ها را اضافه کنید. اگر در نصب کردن پلاگین Disqus به مشکل خوردید و یا با آن راحت نبودید حتما از این پلاگین وردپرسی اضافه کنید.
NextScripts Auto Poster :
شما کافسیت فقط در شبکه های مجازی عضویت داشته باشید و بقیه کار را به این پلاگین وردپرسی بسپارید. این پلاگین رایگان است و به شما کمک می کند تا به صورت خودکار پست هایتان در شبکه های مجازی مثل facebook و twitter و … به اشتراک بگذارید. حتی به شما کمک می کند تا از ریزش فالوئر ها و دوستانتان نیز جلوگیری کنید.
Poll Daddy :
به کمک این پلاگین رایگان وردپرسی شما میتوانید بین کاربران سایت تان نظرسنجی برگزار کنید و با آن ها در مورد محصولات و پست هایتان گفتگو کنید.
پلاگین های وردپرسی مربوط به ساختار اصلی وردپرس
این پلاگین به شما کمک می کند تا بعضی از ساختار ها که مربوط به نحوه کارکردن وردپرس است را تغییر دهید. هنگام نصب این پلاگین های وردپرس بسیار مواظب باشید تا سایت شما به مشکل بر نخورد.
No Revisions :
این افزونه از تولید نسخه کپی از پست ها جلوگیری می کند و همینطور بعضی از قسمت های ساختار وردپرس را بروز رسانی می کند. شما همچنین می توانید با تغییر فایل config.php به نتیجه ی مشابه دست پیدا کنید. ولی این کار معمولا مشکل است و بهتر است آن را به پلاگین ها بسپارید.
Advanced Custom Fields :
به کمک این افرونه وردپرسی شما می توانید تا نحوه ی عملکرد وردپرس را به گونه ای دوست دارید تغییر دهید. به عنوان مثال می توانید یک مکانیزم به وردپرس اضافه کنید تا اطلاعاتی که میخواهید از یک پست یا مقاله های موجود بدست بیاورید.
FD Feedburner :
وقتی تعداد افراد زیادی به سایت شما مراجعه کنند باعث میشود تا شما به مشکل بر بخورید و سایت شما کمی کند شود. Feedburner یک سرویس رایگان گوگل است که اطلاعات شما را به cache منتقل می کند و ترافیک سایت شما را بدون مشکل کنترل می کند.
Jetpack :
شما بسیاری از ویژگی هایی که تیم وردپرس طراحی کرده اند را به کمک این افزونه می توانید تغییر دهید. استفاده از این افرونه به خود فرد بستگی دارد و نظر هرفرد نسبت به توقعاتی که دارد متفاوت است. ولی استفاده از این افزونه باعث کند شدن سایت شما میشود و حجم زیادی از اطلاعات را به سایت شما اضافه می کند.
Members :
اگر شما می خواهید محتویات سایت تان را برای بعضی از افراد محدود کنید این افزونه وردپرسی بسیار به شما کمک میکند. شما می توانید برای هر یک از کاربران محدودیت هایی ایجاد کنید و یاحتی این محدودیت ها را می توانید برای همکاران تان نیز اعمال کنید.
Widgets Controller :
شما به کمک این افزونه وردپرسی میتوانید ویجت ها را شخصی سازی کنید و تعیین کنید هنگام باز شدن هر کدام از آن ها چه محتویاتی به شما نمایش داده شود.
WP Insert :
اگر شما سایت پر بازدیدی دارید و میخواهید از تبلیغات در سایت تان استفاده کنید این افزونه وردپرسی به شما در زمینه کنترل کردن تبلیغات سایت تان و اضافه کردن پست های تبلیغاتی به شما بسیار کمک می کند.
Fluid Video Embed :
وقتی شما یک ویدئو را در سایت تان بارگذاری می کنید، وردپرس به صورت پیش فرض ویدئو را در ابعاد و حجم اصلی آن بار گذاری می کند. هنگامی که تعداد این ویدئو ها زیاد شود، باعث کندی سایت شما می شود. به کمک این افزونه می توانید ویدئو ها در اندازه و حجم بهتری بارگذاری کنید و از بالا رفتن حجم دیتابیس سایت تان جلوگیری کنید.
Shortcodes Ultimate :
شما به کمک این افزونه می توانید محتویات و پست های سایت خودتان را زیبا تر کنید و از خسته کننده بودن ها جلوگیری کنید. شما می توانید با استفاده از این افزونه وردپرسی از effect های دیداری مختلف و همینطور theme های مختلف برای پست های خودتان استفاده کنید.
Edit Flow :
وقتی چند نویسنده مختلف روی تولید محتوای سایت شما کار می کنند، تقسیم بندی وظایف و مدیریت چگونگی انتشار پست ها ممکن است باعث بی نظمی در سایت شما شود. شما به کمک این افزونه میتوانید وظایف هر یک از افراد را تعیین کنید. همینطور بعد از ایجاد هر تغییر برای شما یک پیام فرستاده میشود و شما کنترل بهتری روی عملکرد اعضای تیم تان دارید.
SwiftType Search :
با نصب و راه اندازی این پلاگین وردپرسی یک محیط سرچ جدید جایگزین محیط قدیمی می شود. همین طور از یک موتور جست و جو با سرعت بیشتر نسبت به نسخه اصلی وردپرس استفاده می کند. همینطور می توانید نحوه نمایش نتایج سرچ را شخصی سازی کنید و آن ها را آنطور که می خواهید به کاربر نمایش دهید.
WooCommerce :
قبل از معرفی این پلاگین ، رقابت زیادی بین پلاگین های مربوط به تجارت الکترونیک وجود داشت و مشخص نبود کدام یک از آن ها از دیگری بهتر است. این پلاگین خدمات زیادی را با قیمت کم به شما ارائه می دهد. درمقایسه با این پلاگین، بقیه پلاگین ها گران تر هستند و همینطور امکانات کمتری در اختیار شما قرار میدهد.
NextGen Gallery :
متاسفانه گالری پیش فرض در وردپرس دارای کمبود هایی است و بعنوان یک سیستم کنترل رسانه نمی تواند توقعات شما را بر آورده کند. اگر سایت شما به در زمینه عکاسی فعالیت می کند و یا عکس های زیادی را در آن آپلود می کنید حتما از این افزونه استفاده کنید تا به راحتی بتوانید گالری و آلبوم هایتان را مدیریت کنید.
Smush.it :
بسیاری از عکس هایی که در سایت تان بارگذاری می کنید بهینه نیستند. در نتیجه باعث هدر رفتن حجم مصرفی کاربران و همینطور کاهش سرعت سایت تان میشود. این پلاگین وردپرسی به طور خودکار عکس ها را بدون کاهش کیفیت آن ها بهینه می کند. با این حال این افزونه ممکن است برای تصاویر با حجم بالا کمی به مشکل بر بخورد ولی بهترین راه حل، استفاده از همین افزونه است.
دیگر پلاگین های وردپرسی
Print Friendly :
بسیاری از Theme هایی که برای صفحات سایت تان استفاده می کنید برای پرینت کردن مناسب نیستند. این افزونه theme های استفاده شده در صفحه را حذف می کند. سپس شما می توانید به طور به راحتی صفحه ی مورد نظرتان را پرینت بگیرید و یا از آن نسخه ی pdf تهییه کنید.
Leaflet Maps :
وقتی شما یک سایت خدماتی یا تجاری دارید بسیاری از درخواست هایی که شما می شود نیازمند ثبت شدن در نقشه است. راه های زیادی برای اضافه کردن نقشه به سایت تان دارید. با این حال این پلاگین رایگان وردپرسی ، با بسیاری از پلتفرم های تولید نقشه کار می کند و همینطور امکان شخصی سازی نقشه ها را در اختیار شما قرار میدهد.
ما در این مقاله سعی کردیم بیشتر پلاگین هایی که هنگام کار کردن با وردپرس به آن ها نیاز دارید را به شما معرفی کنیم. هنگام استفاده از این پلاگین ها به 2 نکته ی زیر توجه کنید :
- هر یک از پلاگین ها، که به آن نیاز دارید را نصب و راه اندازی کنید. نصب بیش از حد پلاگین ها باعث کندی سایت شما می شود.
- نصب و راه اندازی پلاگین ها را به افراد ماهر بسپارید. اشتباه کردن موقع راه اندازی هر یک از این پلاگین ها ممکن است باعث از کار افتادن سایت شما شود.
اگر به طراحی سایت با ورد پرس علاقه مندید و دوست دارید یادگیری آن را شروع کنید حتما از این پست ما دیدن کنید.
1 Comment
Join the discussion and tell us your opinion.
خیلی خوب و جامع بود