فلاتر یا Flutter چیست؟
فلاتر یا Flutter چیست؟
فلاتر یا Flutter چیست؟ در سال های اخیر اپلیکیشن های موبایل محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است و ابزارهای برنامه نویسی زیادی در دسترس توسعه دهندگانی است که قصد دارند در حوزه ایجاد و تولید اپلیکیشن های موبایل فعالیت کنند. در این میان فلاتر یا Flutter ابزاری است که توانسته خود را از رقیبانش متمایز کند و پیشی بگیرد. در واقع فلاتر یک چارچوب واسط موبایل (Mobile UI Framework) و یک بسته توسعه نرمافزار (Software Development Kit | SDK) رایگان و متنباز (Open Source) است که توسط گوگل ایجاد شده است.
فلاتر یا Flutter به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که تنها با یک کد پایه (Basecode) اقدام به تولید اپلیکیشن موبایل برای سیستم عامل های اندروید و ios انجام دهند.یک کد پایه بدین معنی است که تنها با یک زبان برنامه نویسی می توانند دو یا چند اپلیکیشن مختلف برای سیستم عامل های اندروید و ios بسازند.
این در حالی است که اگر می خواستید برنامه ای برای دو سیستم عامل اندروید و ios اپلیکیشن تولید کنید، باید با دو زبان برنامه نویسی مختلف اینکار را انجام می دادید. در حال حاضر فلاتر دیگر فقط به عنوان یک جعبهابزار برای پلتفرمهای همراه شناخته نمیشود و توانایی خود را در زمینه تولید محصول برای مرورگرهای دسکتاپ نیز به اثبات رسانده است.
آیا فلاتر یک زبان برنامه نویسی است؟
خیر. فلاتر یا Flutter یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک فریمورک است. فلاتر از دو بخش تشکیل شده است:
- SDK (بسته توسعه نرمافزار یا Software Development Kit): مجموعهای از ابزارها که به توسعه اپلیکیشن کمک میکنند.
- واسط مبتنی بر ویجتها: مجموعهای از اجزای رابط کاربری که میتوان آنها را براساس نیاز، شخصیسازی کرد. به عنوان مثال، میتوان دکمهها، ورودیهای متنی، اسلایدرها و سایر عناصر در اپلیکیشنها را نمونههایی از ویجتهای Flutter دانست.
برای توسعه فلاتر از یک زبان برنامه نویسی استفاده میشود که دارت (Dart) نام دارد. این زبان در اکتبر 2011 توسط گوگل ایجاد شد و طی سال های گذشته بسیار پیشرفت کرده است. اگرچه فلاتر در دسامبر 2018 وارد بازار شد اما با این وجود فضا و بازار صنعت را با موفقیت اشغال کرده است. تا آنجا که شرکت گوگل از فلاتر در توسعه برنامه خود به نام Google Ads استفاده نموده است.
ویژگی های فلاتر
- توسعه بین پلتفرمی
یکی از ویژگی های فلاتر یا Flutter توسعه بین پلتفرمی است که توسعه دهندگان می توانند همزمان برنامه های جذابی را در سیستم عامل های اندروید و ios بسازند. - دارای ویژگی Hot Reload
در این ویژگی نیاز نیست که هربار با ایجاد تغییر برای مشاهده آن مجددا اپلیکیشن را دوباره اجرا کنید بلکه Hot Reloading این کار را در سریع ترین زمان با ایجاد تغییرات لازم برای شما انجام خواهد داد و تمام تغییرات را در کوتاهترین زمان مشاهده خواهید کرد. - صرفه جویی در وقت و هزینه
از آنجایی که با فلاتر می توان با یک کد پایه اپلیکیشنی برای دو سیستم عامل متفاوت ایجاد کرد، باعث صرفه جویی زیادی در وقت و هزینه برای توسعه دهندگان می شود. - رایگان بودن تمام ابزارهای مورد نیاز
فلاتر متن باز و رایگان است و برای استفاده از آن نیاز به پرداخت هیچگونه هزینه ای ندارید. - رابط کاربری منعطف
با استفاده از فلاتر می توانید ظاهر های خلاقانه و پیچیده ای را به آسانی پیاده سازی کنید. - اشغال فضای زیاد
فلاتر در کنار مزایای خوبی که دارد معایبی نیز دارد که یکی از آن ها اشغال فضای زیاد می باشد. و باعث می شود بارگیری و یا بروزرسانی آن مدت زیادی طول بکشد.
آینده فلاتر
فلاتر یا Flutter با اینکه تازه کار است اما موفقیت های زیادی را به دست آورده استو پیش بینی می شود پیشرفت های زیادی نیز داشته باشد. فلاتر توسط شرکت گوگل پشتیبانی می شود و همین کافیست که بدانیم زبان دارت و فلاتر قرار است پیشرفت ها و بروزرسانی های زیادی را در پیش داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید