آموزش پایتون از صفر – رشته ها در پایتون [قسمت ششم]
آموزش پایتون از صفر – رشته ها در پایتون
رشته ها در پایتون; با سلام خدمت کاربران گرامی وبسایت زنگ دانش، امیدوارم که حالتون خوب باشه.
در ادامه آموزش های پایتون از صفر ما میرسیم به رشته ها در پایتون که بحث بسیار جالب و جذابی هستش و میتونه ویژگی های خوبی رو به برنامه هاتون اضافه کنه. توی این قسمت شما تمام چیزایی که لازم هستش از رشته ها بدونید، یاد میگیرید و با چندتا متد هم کار میکنید. اگر نمیدونید متد چیه، اصلا لازم نیست نگران باشید، ما در اینجا و در بخش های بعدی به متد ها هم خواهیم پرداخت.
متغیرهای رشته ای همانطور که از اسمشان پیداست، برای ذخیره کردن رشته ها به کار میروند. رشته یعنی هر چیزی که بین دو علامت “” یا ‘’ باشد. هیچ فرقی نمیکند که از کدام علامت ها استفاده کنید اما همین ابتدای راه یکی را انتخاب کنید و برای همیشه با آنها کار کنید. به عنوان مثال دو متغیر رشته ای یکسان هستند:
a = “salam”
a = ‘salam’
رشته ها همیشه یک خطی نیستند، در پایتون شما میتوانید رشته تان را در چند خط بنویسید، برای این کار کافی است به جای یک علامت ” از سه تا استفاده کنید!
b = ””” in yek
matn test
ast.”””
بدیهی است که در پایان رشته هم باید به جای یک دابل کوتیشین از سه تا استفاده کنید.
در اکثر زبان های برنامه نویسی مثل پایتون شما میتوانید با رشته به عنوان آرایه رفتار کنید، یعنی به بخشی از حروف یک رشته یا فقط یک حرف از آن اشاره کنید. به مثال توجه کنید:
txt = “zangedanesh”
print(txt[1])
print(txt[2:5])
output:
a
nge
در خط اول ما یک رشته داریم، در خط دوم فقط حرف 1 آن را چاپ کرده ایم که a میباشد، دقت کنید که پایتون و بیشتر زبان های برنامه نویسی از صفر میشمارند، پس حرف صفرم این رشته z میباشد.
در خط دوم گفته ایم از حرف 2 تا 5 چاپ کن. و برای ما nge چاپ شده، اگر دقت کنید خود حرف 5 چاپ نشده است.
همچنین در پایتون میتوانید طول رشته خودتان را پیدا کنید. برای این کار فقط کافیست متغیری که رشته در آن ذخیره شده را در داخل تابع len() قرار دهید. به شکل زیر:
a= “test”
print(len(a))
output:
4
دقت کنید که طول رشته را با شماره آخرین حرف اشتباه نگیرید، همانطور که گفتیم پایتون از صفر میشمارد و در اینجا test شماره آخرین حرفش برابر 3 میباشد اما 4 حرف دارد.
چند متد به درد بخور دیگر برای رشته ها در پایتون
آشنایی با رشته ها همینجا تمام میشود، اما در ادامه به بررسی چند متد دیگر که میتوانید از آن ها در برنامه هایتان استفاده کنید میپردازیم.
متد strip
فرض کنید چنین رشته ای داریم:
name = “ ali “
و میخواهیم فاصله های اول و آخر آن را پاک کنیم. در این صورت باید از متد strip استفاده کنیم. طرز استفاده از آن به این شکل میباشد:
n = name.strip()
و حالا اگر n را چاپ کنید میبینید که فاصله های اول و آخر رشته مان پاک شده و فقط ali مانده!
متد lower
فرض کنید در یک برنامه شما نیاز دارید که رشته هایتان فقط حروف کوچک باشد. حتی اگر در ابتدای برنامه به کاربر بگویید که از حروف کوچک استفاده کند، باز هم ممکن است که کاربر اشتباه کنید. برای اینکه از کوچک بودن حروف مطمئن شوید میتوانید از متد lower استفاده کنید. این متد تمامی حروف رشته را به حروف کوچک تبدیل میکند.
a = “ZANgeDANesh”
print(a.lower())
output:
zangedanesh
متد upper
این متد دقیقا برعکس متد قبلی است! یعنی تمام حروف یک رشته را به حروف بزرگ تبدیل میکند. طرز کار آن هم مشابه متد lower میباشد یعنی:
b = “amir”
print(b.upper())
output:
AMIR
متد replace
این متد خیلی جالب است! فرض کنید شما متن زیر را دارید:
a = “salam, khobi?”
و میخواهید به جای salam یک چیز دیگری قرار دهید! اینجا باید از متد replace استفاده کنید. به نحو کار این متد توجه کنید:
print(a.replace(“salam”,”hi”))
output:
hi, khobi?
این متد دو ورودی میگیرد، اولی آن بخش از رشته ای که میخواهید تغییر کند و دومی رشته جایگزین برای بخش اول میباشد. که همانطور در خروجی میبینید اینجا salam با hi جایگزین شده است..
مشاهده ویدیوی کار با رشته ها در پایتون
جمع بندی
در این قسمت هرچیزی که لازم بود برای رشته ها در پایتون بدانید گفته شد، اما این پایان ماجرا نیست شما میتوانید هرچقدر که میخواهید در این مبحث غرق شوید و چیزهای بیشتری یاد بگیرید (اگر نیازتان به آنها شدید است) اما به طور کلی تمام کارهایی که میشد با رشته ها و متغیرهای رشته ای انجام داد مثل بریدن، جایگزین کردن، حروف بزرگ و کوچک کردن و.. را یاد گرفتید و حالا میتوانید از آنها در برنامه هایتان استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید