انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی
انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی
انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی : شما چه برنامه نویس تازه کار باشید و چه قصد یادگیری نوع جدیدی از برنامه نویسی را داشته باشید، همیشه یک سوال مهم وجود دارد و آن این است: “کدام زبان برنامه نویسی برای من مناسب است؟ این روزها، زبانهای زیادی برای انتخاب وجود دارند، اگر تجربه کافی ندارید انتخاب یک زبان از بین این زبانها میتواند سخت باشد. در این مقاله ما بهترین زبانهای مدرن در زمینههای وب، موبایل، بازی، سیستمهای Embedded و ابزارهای توسعه را معرفی میکنیم. این مقاله را به عنوان یک نگاه کلی و نقطه شروع در نظر بگیرید.
برای توسعه وب
در قلمرو برنامه نویسی، توسعه وب امری منحصر به فرد است، که چالشها و بعضی مزایای منحصر به فرد نیز همراه خود دارد. توسعه وب آسان ترین نوع برنامه نویسی را اگر قصد دارید بدون هیچ تجربهای وارد دنیای برنامه نویسی شوید را دارد، البته انجمن توسعه دهندگان وب بسیار بزرگ است از این رو آن را انتخاب خوبی برای شروع در نظر میگیریم.
- HTML و CSS : با این که این دو، زبانهای برنامه نویسی نیستند اما با این حال برای ساخت صفحات وب به هر دوی آنها نیاز است. HTML ساختار صفحه را و CSS استایل و زیبایی آن را ایجاد میکند.
- JavaScript : جاوااسکریپت تنها راهی است که میتوان به سمت مرورگر، منطق و تغییرات در لحظه(مانند تغییر قیمت ارز) اضافه کرد. امروزه شما میتوانید از جاوا اسکریپت هم برای سمت مرورگر(کلاینت) و هم سمت سرور استفاده کنید، که با استفاده از فریم ورکهایی مانند Meteor یا React این کار بسیار آسان است.
- Python : پایتون نیز برای سمت سرور استفاده میشود، این بدان معنا است که همچنان شما به HTML ، CSS و جاوا اسکریپت برای سمت مرورگر و اپلیکیشن تحت وب که ایجاد میکنید نیاز دارید. اما پایتون یک زبان جالب است که به همین دلیل یک جایگزین مناسب برای جاوا اسکریپت در سمت سرور است.
- PHP : این روزها شما زیاد از PHP چیزی نمیشنوید زیرا مانند زبانهای جدیدتر وب جست و خیز ندارد، اما همچنان در همه جا استفاده می شود(مانند وردپرس) ، PHP بی نظم است اما همچنان کار میکند.
برای توسعه موبایل
توسعه موبایل تا مدتی بزرگترین خط مقدم برنامه نویسی بوده است، و تا الان هیچ نشانهای از کند شدن این روند دیده نشده است. مردم عاشق تلفنهای همراه هستند و به همین خاطر مردم به اپلیکیشنها برای موبایلشان نیاز دارند. توسعه موبایل یک فضای تنگ و رقابتی است و به همین دلیل اپهای شکست خورده هر روز خود را بیشتر نشان میدهند.
- Java : جاوا یک زبان برای توسعه اپهای اندروید است که بسیار مناسب است چرا که جاوا در صدها مسیر دیگر نیز استفاده شده است. با این که از لحاظ فنی شما میتوانید اپهای اندروید را بدون استفاده از زبان جاوا ایجاد کنید اما همچنان جاوا بهترین انتخاب برای کیفیت بالا و انعطاف پذیری است.
- Swift : اپهای IOS در زبان objective c کد نویسی میشوند، این روزها شما با زبان جدید برنامه نویسی اپل یعنی Swift زمان بهتری را سپری خواهید کرد، این زبان برای یادگیری و استفاده آسان است که این ویژگی آنرا برای تازه کاران و کهنه کاران مناسب میکند.
- Javascript : چندین فریم ورک وجود دارند که به شما اجازه میدهند تا اپهای اندروید و iOS را در زبان جاوا اسکریپت بنویسید. برخی از این فریم ورکها کدهای شما را به کدهای بومی آن پلتفرم تبدیل میکنند در حالی که سایر فریم ورکها اپ نوشته شده را در یک وب اپ که در یک مرورگر مصنوعی جاساز شده است را ایجاد و نمایش میدهند.
توسعه دسکتاپ
از زمانی که دنیا به سمت اپهای تحت وب و موبایل حرکت کرده است بازار اپهای دسکتاپ این روزها چندان داغ نیست، اما بدان معنا نیست که دسکتاپ منقرض شده است. مردم زیادی اپهای افلاین دسکتاپ را تا حدامکان ترجیح میدهند. و خبر خوب این است که در گذشته ساخت اپهای دسکتاپ پیچیده بودند اما اخیرا نوشتن آنها ساده تر شده است.
- Java : مدتی قبل، اپهای جاوا توسط ابزار Swing نوشته می شدند. اما اکنون JavaFx به جای آن برای رابط کاربری ترجیح داده می شود، javaFX روش های بهتر، نرم تر و غنی تری نسبت به Swing به لطف scene builder آن ارائه می دهد، و از آنجایی که جاوا بر روی ماشین مجازی جاوا (JVM) اجرا می شود میتوانید با نوشتن یک اپ آن را برروی پلتفرمهای زیادی اجرا کنید.
- Javascript : شما میتوانید توسط جاوا اسکریپت اپ بنویسید و آن را برای پلتفرم دسکتاپ بسته بندی کنید. برخی از اپهای دسکتاپ نوشته شده در جاوا اسکریپت عبارت اند از Visual Studio Code, Atom Editor, Discord, Slack و whatsapp . استفاده از این زبان بسیار خوب است چراکه شما میتوانید یک نسخه دسکتاپ از اپهای تحت وب در این زبان را ایجاد کنید.
- C# : با استفاده از ویژوال استدیو ، شما میتوانید اپهای دسکتاپ را در زبان C# به همراه کتابخانههای غنی رابط کاربری گرافیکی مانند (Win32، Windows Forms ، WPF (Winows Presentation Foundation را ایجاد کنید. همچنین میتوانید با استفاده از فریم ورک Mono برای لینوکس و مک اپ بنویسید( و زامارین برای اپ های موبایل).
- Swift : زبان جدید اپل میتواند برای نوشتن اپهای Mac به علاوه اپهای IOS مورد استفاده قرار گیرد. اگر به اکوسیستم اپل محدود هستید و قصد دارید فقط برای این دو پلتفرم اپ بنویسید بهتر است یادگیری این زبان را نسبت به زبانهای چند سکویی دیگر مانند جاوا یا جاوا اسکریپت به خاطر کیفیت بومی آن ترجیح دهید.
برای توسعه بازی
توسعه بازی هیچ وقت آسان نبوده است. با فراوانی موتورهای بازی (Game Engines) رایگان(و بعضا اوپن سورس) ، شما میتوانید به راحتی هر زبان اصلی را برای ساخت بازی انتخاب کنید. اما در این زمینه بعضی از زبانها نسبت به سایرین برتر هستند، و اگر شما در این زمینه تازه کار هستید ما آنها را توصیه میکنیم.
- C# : یونیتی محبوبترین موتور بازی تازهکار پسند است که زبان اصلی آن C# است. یونیتی امکان توسعه بازیهای دو بعدی و سه بعدی را ارائه می دهد. همچنین میتواند بازی را به ده ها پلتفرم شامل ویندوز، مک، لینوکس، اندروید، IOS و Html5 (تحت یونیتی پلیر) خروجی دهد.
- Java : برنامه نویسان جاوا میتوانند از فریم ورک اوپن سورس libGdx برای ساخت سریع بازی ها از صفر شروع کنند. این فریم ورک میتواند به هر پلتفرم دسکتاپی که جاوا پشتیبانی کند خروجی دهد، به علاوه اندروید و IOS، این فریمورک بسیار ساده و آسان است که این مسئله منجر به توسعه سریع بازیها می شود. استفاده از آن بسیار توصیه می شود.
- Haxe : Haxe زبان جدیدتری است، یک زبان مدرن که میتواند به بسیاری از زبانها شامل جاوا، سی پلاس پلاس، سی شارپ و پایتون تفسیر شود، با استفاده از یک موتور بازی مانند Haxeflixel یا luxe، شما میتوانید بازی های دو بعدی کراس پلتفرم را بسیار سریع تر از سایر زبان ها ایجاد کنید. متاسفانه هیچ نسخه سه بعدی از Haxe در حال حاضر وجود ندارد.
- Javascript : جاوا اسکریپت میدان رقابت را از فلش به عنوان سریع ترین روش توسعه بازیهای تحت وب ربوده است. برای توسعه بازی ما پیشنهاد میکنیم از موتور Phaser یا حتی بهتر ، میتوانید با یک ابزار مانند js برای پکیج بازی های تحت وب برای دسکتاپ و موبایل اقدام کنید. این ابزار به شما اجازه می دهد توسط جاوا اسکریپت برای دسکتاپ و موبایل بازی تولید کنید.
روند محبوبیت زبانهای برنامهنویسی از 2008 تا 2018
برای داده،اسکریپت نویسی و ابزار
خیلی وقت ها، برنامه نویسی فقط نوشتن نرم افزار نیست. شاید شما نیاز به پردازش داده و نشان دادن آنها دارید. یا شاید شما فقط نیاز به اسکریپت ابزار اتومات سازی برای کارهای خسته کننده دارید. در این موارد، دو زبان مفید برای نجات شما وجود دارند.
- R : زبان برنامه نویسی R با هدف اولیه داده کاوی، محاسبه داده و انالیز داده طراحی شده است. اگر تا به حال از متلب استفاده کرده اید، از این پس میتوانید از این زبان به عنوان یک جایگزین رایگان و اوپن سورس استفاده کنید. اگر مراحل یادگیری R را فاکتور بگیریم، این زبان یک جایگزین قدرتمند است.
- Python : پایتون به طور مرتب در علم دادهها مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا این زبان بصری و با عمق کم است که باعث می شود یادگیری آن آسان و استفاده از آن لذت بخش باشد. شما تقریبا همه نوع کاری میتوانید با پایتون انجام دهید که شامل اسکریپت نویسی shell هم میشود، اما برای کار با داده باید با دو کتابخانه آن اشنا باشید ، Numpy (محاسبه داده) و Pandas (انالیز داده)
چه زبانی را دوست دارید؟
ابتدا در نظر بگیرید چه نوع برنامه نویسی را قصد دارید انجام دهید و سپس بهترین زبان را در آن حوزه پیدا کنید. هنگامی که نگاهی کلی از آن به دست آوردید، هر زبانی را که با آن احساس راحتی بیشتری میکنید را بردارید. از این طریق شما سازنده تر و لذت برنامه نویسی بیشتری را تجربه می کنید. دنبال بهترین زبان برنامه نویسی که از آن متنفر هستید نروید!
به چه نوع برنامه نویسی علاقمند هستید؟ چه زبانی را بیشتر دوست دارید؟ آیا ما نکته مهمی را فراموش کردیم؟ با کامنت آن را با ما در میان بگذارید!
6 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
شما زبان اصلی بازی سازی یعنی ++C رو ننوشتید.
مطلب خیلی خوبی بد…به نظر من php میتونه خیلی درامد بیشتری برای برنامه نویسش به ارمقان بیاره درسته دست زیاده اما با افتادن یه فاصبله بین حرفه ای و اماتور میشه توش از افراد اماتورم برای کار پول گرفت
پس php چی؟
php هم نوشته شده.
ممننون از سایت خوبتون
تشکر