سرچ کنسول گوگل. (بخش 2) : ابزار های سرچ کنسول گوگل
اگر بخش اول مقاله را مطالعه کرده باشید، شما روی سایت تان سرچ کنسول گوگل را پیاده سازی کرده اید. در این بخش از مقاله ما با مفاهیم مورد نیاز برای کار کردن با ابزار های سرچ کنسول گوگل آشنا می شویم . بعد از آشنایی کامل با مفاهیم در بخش آخر مقاله با هم یاد می گیریم که چگونه از این ابزار استفاده کنیم.
چه داده ها و گزارش هایی می توانید از سرچ کنسول استخراج کنید ؟
اکنون که شما سرچ کنسول گوگل را پیاده سازی کردید باید بتوانید با استفاده از ابزارها و داده هایی که در اختیار شما قرار می دهد، سئوی سایت تان را بهتر کنید و از موتور های جستجو امتیاز بیشتری بگیرید. سرچ کنسول گوگل اطلاعات مختلفی به شما ارائه می دهد که عبارت است از :
- Index report : موتور جستجوی گوگل چه میزان از سایت شما را index می کند.
- Overview report : عملکرد کلی سایت تان را بررسی می کند و اطلاعات مختلفی در اختیار شما قرار می دهد.
- URL inspection : هر یک از صفحات سایت شما از لحاظ فنی در چه جایگاهی هستند.
- Performance report : بطور اختصاصی اطلاعاتی درباره ی نحوه ی عملکرد صفحات تان در اختیار شما قرار می دهد.
- Link report : به شما اطلاعات کاملی درباره ی لینک های داخلی و خارجی سایت تان می دهد.
قبل از شروع کار کردن با سرچ کنسول گوگل و استفاده از این ابزار ها بهتر است شما با یک سری قوانین و معیار های سنجش آشنا شوید. وارد تب performance شوید. با رفتن به این تب یک سری داده و همینطور یکسری معیار به شما نشان داده می شود که از هم جدا شده اند. به این نکته توجه کنید که هر یک از این box ها قابل کلیک شدن هستند تا داده های کامل تری به شما نشان داده شود. علاوه بر این شما میتوانید ترتیب قرار گرفتن آن ها را جابجا کنید. قبل از استفاده از این ابزار ها شما باید با یکسری مفاهیم آشنا شوید که به شما کمک می کند از ابزار های سرچ کنسول بهتر استفاده کنید.
Queries :
اگر به آرامی در تب performance بسمت پایین حرکت کنید، شما یک جدول می بینید و یکسری داده داخل آن. این ها کلمات و موضوعات کلیدی هستند که اگر کاربر آن ها را سرچ کند، موتور جستجو گوگل معمولا شما را بعنوان یکی از نتایج ابتدایی نمایش می دهد. این ابزار بطور اختصاصی در سرچ کنسول گوگل در اختیار شما قرار می گیرد و شما در google analytics به این اطلاعات دسترسی ندارید.
impressions :
هر بار که لینک سایت شما توسط موتور های جستجو برای یک کاربر که مطلبی را سرچ کرده است، نمایش داده می شود، به اصطلاح روی آن کاربر تاثیر گذاشته می شود و اگر این لینک در بین نتایج ابتدایی باشد، احتمال کلیک شدن روی آن افزوده می شود. بعبارت دیگر منظور از impressions تعداد کاربر هایی هستند که لینک سایت شما را در نتایج بدست آمده از موتور های جستجو دیده اند.
Average position :
منظور از این داده، میانگین رتبه ی صفحات سایت شما برای یک query یا چند query که در یک زمینه هستند، می باشد.
Average CTR :
منظور از CTR میزان نرخ کلیک شدن روی یک لینک (click through rate) است و منظور از کلیک شدن، تعداد کاربران منحصر بفردی است که وارد یک لینک از سایت شما می شوند. این داده از تقسیم کردن تعداد کلیک ها بر impressions بدست می آید.
بیشترین بهره برداری از امکانات سرچ کنسول
شما می توانید نحوه ی نمایش دادن این داده ها و همینطور ترتیب قرارگیری آن ها را مشخص کنید تا تمرکز شما روی داده هایی باشد که بیشتر به آن نیاز دارید. علاوه براین می توانید داده هایی که می خواهید را مشخص کنید و آنها بطور مجزا به شما نمایش داده شوند تا با دقت بیشتری آن ها را آنالیز کنید.
چگونه داده هایی که می خواهیم را از سرچ کنسول گوگل بدست آوریم؟
تا این جای مقاله شما با معیار های سنجشی که سرچ کنسول از آن استفاده می کند، آشنا شده اید. اکنون نوبت به این رسیده است که از داده ها و ابزار های سرچ کنسول گوگل استفاده کنید و کیفیت سایت تان را مخصوصا در زمینه ی سئو افزایش دهید. اکنون با هم، داده های مختلفی که میشود از سرچ کنسول گوگل بدست آورد را باهم بررسی می کنیم.
چک کردن سلامت سایت با استفاده از ابزار های سرچ کنسول
برای اینکه بفهمید که گوگل روی کدام قسمت از سایت شما crawl می کند ویا کدام صفحات سایت شما ایندکس نمی شوند می توانید از index coverage report استفاده کنید.
این گزارش به شما اطلاع می دهد که آیا گوگل برای ایندکس کردن صفحات سایت شما مشکلی دارد یا نه؟ وقتی وارد این گزارش می شوید، مانند تصویر زیر یک نمودار رنگی به شما نمایش داده می شود که تعداد صفحات ایندکس شده در 90 روز گذشته را به شما نمایش می دهد. توجه کنید که نحوه ی قرارگیری box ها نیز قابل تغییر است.
هر یک از رنگ های نمایش داده شده در باکس های این نمودار مفهوم خاصی دارد :
- قرمز (error) : صفحاتی که ارور داشته اند.
- زرد (valid with warnings) : صفحاتی که اخطار داشته اند ولی ایندکس شده اند
- سبز (valid) : صفحاتی که ایندکس شده اند.
- خاکستری (excluded) : صفحاتی که ایندکس نشده اند.
کلام آخر :
ما در این بخش مقاله سعی کردیم شما را بیشتر با مفاهیم و همینطور اطلاعاتی که به شما کمک می کند راحت تر از ابزار سرچ کنسول گوگل استفاده کنید، آشنا کردیم. در بخش آخر این مقاله و البته مهمترین بخش آن، بطور عملی با ابزار های مختلفی که در اختیار شما است کار می کنیم و سایت تان را بطور کامل آنالیز می کنیم.
1 Comment
Join the discussion and tell us your opinion.
امتیاز بینندگان:5 ستاره