آشنایی با سیستم عامل لینوکس (قسمت اول)
2018/01/04
Posted by Amir Saleh
2.62k بازدید
بسیاری از افراد فکر میکنند که تنها برنامهنویسان از سیستمعامل لینوکس استفاده میکنند. و عدهای تصور میکنند که اگر از سیستمعامل ویندوز به سمت لینوکس مهاجرت کنند نمیتوانند به سهولت کارهایی خود را پیش ببرند. و با این ترس هیچوقت سمت سیستم عامل لینوکس نمیروند و مسلما هیچوقت نیز از مزایا و امکانات سیستم عامل لینوکس بهرهمند نخواهند شد.
در این مقاله میخواهیم شما را تشویق کنیم که از سیستم عامل لینوکس استفاده کنید و لزومی ندارد که حتما سیستم عامل اصلی شما باشد میتوانید آن را روی Vmware یا Virtualbox نصب کنید. و در کنار سیستم عامل ویندوز، لینوکس را هم داشته باشید و زمانی که به سیستم عامل لینوکس مسلط شدید به صورت کلی به سمت آن مهاجرت کنید.
۱- انتخاب توزیع لینوکس
انتخاب سیستم عامل یکی از روش های کلیدی است. اینکه شما می خواهید سیستم عامل GNU/Linux را انتخاب کنید باید ابتدا بررسی کنید که برای شما مناسب است یا خیر. هر فردی نیاز متفاوتی با سیستم عامل خود داشته و لینوکس نیز یکی از آنها محسوب می شود. اگر شما به دنبال سیستم عامل جدید هستید میتوانید Ubuntu, Debian, Fedora, OpenSuse, Mandriva, PCLinuxOS یا Linux Mint را انتخاب کنید. لینوکس به کاربر اجازه میدهد حتی در صورت بی تجربه بودن اطلاعاتی بدست آورد. Ubuntu یکی از بهترین نسخههای دسکتاپ میباشد که برای شروع میتوانید از آن استفاده کنید. یکی از راحتترین راههای نصب Ubunto این است که ابتدا فایل ISO این نرم افزار را از سایت اوبونتو دانلود کنید. ( میتوانید با گذاشتن تمام قیمتها روی صفر، این سیستم عامل را رایگان دانلود کنید)
۲- برای اینکه در کنار ویندوز بتوانیم لینوکس را نصب کنیم و کار با آن را یاد بگیریم. به یک ماشین مجازی احتیاج داریم، شما میتوانید از Vmware یا Virtualbox برای اینکار بهره بگیرید. در اینجا نصب ابونتو روی Virtualbox را آموزش میدهیم. به این آدرس رفته و جدیدترین نسخه VirtualBox را دانلود کنید.
۳- در جلسه بعد به آموزش نصب لینوکس توزیع ابونتو در ماشین مجازی VirtualBox خواهیم پرداخت. در این آموزش شما با نرم افزارهای مورد نیاز برای نصب لینوکس آشنا شدیم در ادامه ببینیم آیا لینوکس میتواند تمام نیازهای ما را مانند ویندوز مرتفع سازد؟
این فکر که در لینوکس نمیتوانید به کارهای روزمره خود بپردازید اشتباه است. شما برای هر نرم افزار میتوانید یک نرم افزار جایگزین در لینوکس پیدا کنید. برای مثال بجای نرم افزار مایکروسافت آفیس در ویندوز میتوانید از OpenOffice یا LibreOffice استفاده کنید. برای اینکه با تمامی نرمافزارهای جایگزین ویندوز در لینوکس آشنا شوید روی کلمه اینجا کلیک کنید.
۴- اما دلیل این سختی کشیدن و مهاجرت از ویندوز به سمت لینوکس به چه دلیلی است؟ لینوکس چه مزایایی نسبت به ویندوز دارد؟ در اینجا به ۵ ویژگی لینوکس به ویندوز میپردازیم. البته هر چقدر شما حرفهای تر شوید بیشتر مزایای لینوکس را درک خواهید کرد.
۱- لینوکس مشکل ویروسی شدن ندارد. چون لینوکس شما را به سمتی میبرد که برای دانلود نرم افزار فقط از مخزنهای امن لینوکس یا به اصلطلاح از repository لینوکس استفاده کنید.
۲- سرعت فراخوانی اطلاعات در لینوکس به مراتب از ویندوز بیشتر است.
۳- هنگ کردن یا crash کردن یک برنامه منجر به crash کردن کل سیستم عامل در لینوکس نمیشود.
۴- هر بار که ویندوز را عوض میکنید علاوه بر Driver ها نیاز به نصب نرم افزارهای مختلف دارید. در حالی که در لینوکس به راحتی با چند دستور تمامی نرم افزارهای خود را که به مراتب قویتر و حرفهای تر نیز هستند را نصب میکنید.
۵- قدرت پردازش و کار با فایلها در لینوکس بسیار قدرتمندتر از ویندوز است.
3 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
خیلی خوب از اموزشتون
ولی خواهشن این کپچا مزخرف رو بردارید ۱۰بار اومد تا تایید شد
خدا وکیلی برش دار
اون موقع که نوشتم ۱۰ بار بود
شد ۲۰ بار تا تایید کرد
سلام خواهش میکنم
کپچا نباشه spam کامنت میکنن.
خیلی خوب بود