آموزش پایتون از صفر – عملگرها در پایتون [قسمت پنجم]
آموزش پایتون از صفر – عملگرها در پایتون
آموزش پایتون از صفر – عملگرها در پایتون; با سلام خدمت کاربران گرامی، در این قسمت از آموزش پایتون از صفر به عملگرها در پایتون میپردازیم. عملگر را میتوان نوعی تابع دانست که روی یک متغیر یا بیشتر اعمال میشود. به متغیر یا متغیرهایی که عملگر روی آن اعمال میشود اصطلاحا “عملوند” گفته میشود.
جمع را میتوان ساده ترین و دم دست ترین مثال برای درک یک عملگر نام برد. عملگر جمع دو متغیر میگیرد و آنها را با هم جمع میکند..به همین سادگی ?
در این بخش ما به این مبحث ساده اما کاربردی میپردازیم. پس با ما باشید.
همانطور که متغیرها در پایتون انواع مختلفی داشتند، عملگرها هم انواع مختلفی دارند. در پایتون عملگرها به 7 دسته تقسیم میشوند:
- عملگرهای ریاضی
- عملگرهای رابطه ای
- عملگرهای مقایسه ای
- عملگرهای منطقی
- عملگرهای شناسایی
- عملگرهای عضویت
- عملگرهای بیتی
که در ادامه به بررسی مفصل هرکدام از این گروه ها میپردازیم.
عملگرهای ریاضی
عملگرهای ریاضی همانطور که از نامشان پیداست برای کارهای محاسباتی و ریاضیاتی به کار میروند. در شکل زیر میتوانید انواع آنها (که احتمالا با بیشتر آنها آشنا هستید) و مثال و نحوه کاربردشان را ببینید.
عملگرهای رابطه ای
عملگرهای رابطه ای را میتوان شکل مخفف شده ای از عملگرهای ریاضی دانست. چرا که با عملگرهای ریاضی هم میتوانید کاری که این عملگرها انجام میدهند را درست کنید. اما با عملگرهای رابطه ای، یک مقدار جدید به متغیر خروجی در کمترین عبارتهای تایپ شده میدهید.
عملگرهای مقایسه ای
عملگرهای مقایسه ای هم کارشان از اسمشان پیداست. کار آنها مقایسه است! بین دو متغیر و اگر مقایسه درست بود یا غلط آن را در خروجی به شکل True یا False نشان میدهد.
عملگرهای منطقی
شما با عملگرهای منطقی در پایتون میتوانید شرط ها را ترکیب کنید. شرط ها را در آینده بررسی میکنیم.
عملگرهای شناسایی
این عملگرها در پایتون هم مقایسه میکنند. اما برابری را نشان نمیدهند فقط بررسی میکنند که آیا آدرس متغیر اول دقیقا همان آدرس متغیر دوم است یا خیر!
عملگرهای عضویت
با عملگرهای عضویت میتوانید بفهمید آیا یک شی، در یک مجموعه ای از اشیا وجود دارد یا نه.
عملگرهای بیتی
عملگرهای بیتی برای مقایسه اعداد باینری استفاده میشود.
آموزش ویدیویی عملگرها:
جمع بندی:
در این قسمت شما با عملگرها در زبان پایتون آشنا شدید و درقسمت های قبلی هم با متغیرها آشنا شده بودید، اکنون وقت آن است که با این دو مفهوم برنامه های جدیدی بنویسید. حتما تمرین کنید و از کار هر عملگر درک درستی داشته باشید. این سری آموزشی را میتوانید با Bookmark کردن آموزش رایگان پایتون دنبال کنید
2 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
سلام. برای معدل گرفتن می خوام یه کاری کنم که پایتون شناسایی کنه باید مجموع اون نمره ها بر چند تقسیم بشه. مثلا ۲۰ و ۱۹ و ۱۴ نمره های ما هستند. می خوام پایتون اینا رو جمع کنه و خودش تشخیص بده و تقسیم بر ۳ کنه
سلام وقت بخیر
پایتون که برای خودش چیزی رو متوجه نمیشه شما باید برنامه نویسی کنی.
به این شکل که یه متغیر sum=0 میزارید و هر بار که از کاربر یه نمره می گیرید sum رو با یک جمع میکنید و در اخر مجموع نمرات رو تقسیم بر sum میکنید.