درآمد یوتیوب و نقد کردن آن
درآمد یوتیوب چقدر است و چطور می شود یوتیوبر شد؟ در این مقاله میخواهیم در مورد این مورد صحبت کنیم. چطور وقتی که به درآمد زایی رسیدیم درآمد مان را در ایران بدون داشتن هیچ کسی در خارج از کشور یا خودمان بریم خارج از کشور درآمد دلاریمان را نقد کنیم. و همچنین آیا موضوع شما اصلا ارزش وقت گذاشتن در یوتیوب را دارد یا ندارد چه موضوعاتی بهتره که در یوتیوب کار کنند. و همچنین تجربیات خودم را از اینکه در یوتیوب به مدت یک سال یک سال و نیم دارم فعالیت میکنم و هفتگی محتوا میزارم.
یوتیوب یک چیز زود بازده نیست یعنی اگر شما الان یک کاری دارید یا می خواهید یک تغییر آنی در زندگیت اتفاق بیافتد. در یک ماه ، دو ماه، سه ماه یهو به درآمد خوبی برسید. ممکن است به یک سری چنل ها در مدت کوتاه درآمد خوبی بدهد. ولی ما در مورد میانگین صحبت میکنیم. شما برای اینکه بتوانید از یوتیوب درآمد داشته باشید باید به شرایط لازم کسب درآمد در یوتیوب برسید. شرایط لازم کسب درآمد در یوتیوب دو تا مسیر متفاوت است.
دوره یوتیوبر شو برای تمامی افرادی که می خواهند به تولید محتوای ویدیویی کنند، با استفاده از یوتیوب کسب و کار خود را تبلیغ کنند و گسترش دهند، میخواهند کسب و کاری با زمان انعطاف پذیر داشته باشند. و همچنین به درآمد دلاری از طریق یوتیوب برسند، مناسب است.
مسیر درآمد یوتیوب
مسیر اول این است که که شما هزار تا سابسکرایب یا دنبال کننده به دست بیاورید. و ۴ هزار ساعت بازدید در یک بازه زمانی ۳۶۵ روز است.
مسیر دوم این است که که شما هزار تا سابسکرایب داشته باشید. و ۱۰ میلیون ویو شورت ویدیو در یک بازی ۹۰ روزه داشته باشید. به این دو تا شرط که رسیدی بعدا اگر ویدیوهایتان کپی رایت نداشته باشند یعنی آهنگش خود ویدیو صدا مال کسی نباشد. و اگر هم از آهنگ کسی استفاده میکنید آهنگهای فری باشد بدون کپی رایت باشد و شما کپی رایت نخورده باشید می توانید درخواست بدهید و مانیتایز کنید.
اگر منظم کار کنید بین ۶ ماه تا ۹ ماه به بعد تازه جواب می دهد و وقتی هم که شما به درآمدزایی رسیدی اگر همان میانگینی که در موردش صحبت میکنیم شما درآمدت ماههای اول زیر ۱۰۰ دلار است.. بعدا کم کم زیاد می شود ۱۵۰ دلار ۲۰۰ دلار ۳۰۰ دلار پس اوایل شما زیر ۱۰۰ دلار بعد از مثلا ۹ ماه تازه درآمد دارید. پس اصلا نمی تواند گزینهای باشد که شما کار فعلی خودتان ول کنید بچسبید به یوتیوب.
یوتیوب می تواند در کنار کارهای دیگر باشد. تا زمانی که پخته شود. و خودش به تنهایی یک شغل محسوب شود. و شما یک یوتیوببری شوید که تنها درآمدزاییت از یوتیوب است.
موضوعات یوتیوب
فرقی ندارد طنز یا آموزشی یا هر موضوع دیگری باشد. شما اگر هر ویدیویی بتوانید درست کنید که مخاطب جذب شود، می توانید موفق شوید. شرط این است که که شما ویدیویی بسازید که مخاطب نگاه کند. چون شرط به درآمد رسیدن، واچ تایم یا همان بازدید مخاطب است.
وقتی که به درآمدزایی رسیدید برای این که درآمد کسب کنید باز هم باید مخاطب ویدیوهایتان را ببیند که شما بتوانید درآمد کسب کنید. وقتی که شما در پلتفرمی دارید از خود یوتیوب پول میگیری باید مخاطبات را ببینید. مثلا اگر یک ویدیو ۱۰ دقیقه است میانگین سه دقیقه ببینم.
پس اگر نتوانید محتوایی درست کنید که مخاطب ببیند، جای شما در یوتیوب نیست. یا باید کار بکنید استمرار داشته باشید پشتکار داشته باشید ویدیو بسازی قلق مخاطب دستت بیاد یا باید بیخیال شوید..
یوتیوب جای فروش نیست
کسی که می خواهد بفروشد. محصولش را به صورت قیمت بدهد. و بفروشد در یوتیوب واقعا موفق نمی شود. چون نه دایرکتی دارد به صورت مستقیم.
اگر شما محصول دارید می توانید مقایسه کنید. مثلا چرا ما باید یخچال مثلا ال جی بخریم آپشن های نسبت به این دارد. یا مثلا چیکار کنیم که مثلا لباسشویی مان دورش زنگ نزند.
این ها چیزهایی است که سرچ می شود. وقتی در گوگل مخاطب سرچ می کند به یک ویدیو آموزشی از شما می رسد. حتی اگر شما مثلا فروشنده لوازم خانگی باشید. پس یوتیوب مشخص شد که جای چه افرادی است. کسانی که پتانسیل این را دارند که ویدیوهایی درست کنند. که مخاطب نگاهشان کند. و قطعا هم این شکلی نیست که شما در ویدیوهای اول دوم سوم دهم بیستم مخاطب خیلی به شما اهمیت دهد. حتی آرزوی کامنت روی دلت میماند. تا زمانی که شما کم کم سابسکرایب بالاتر می رود. یک کامیونیتی یا یک جامعهای شکل میگیرد. و کم کم طرفداردهای و منتقدین خودت را پیدا میکنید
آنجاست که چنل شما روی غلتک افتاده است. یعنی انتقاد هم ازت می شود پس دارید درست پیش می روید. خلاصه یک نفر انتقادش سازنده است. یک نفر انتقادش الکی است. ولی مهم نیست. مهم این است که دیده شدید.
درآمد یوتیوب غیرفعال است
شما در یوتیوب یک نوع درآمد غیر فعال دارید. شما یک ویدیوی 15 دقیقه ای میسازید. حالا از ایده و سناریو ویدیو گرفتن و ادیت و آپلود و همه این داستانها مثلا برای یک ویدیو. فرض کنید شما سه تا چهار ساعت وقت گذاشتید. اما یک ویدیو اگر موضوع خوبی باشد اگر مخاطب دوست داشته باشد حتی می تواند برای شما چند صد دلار درآمد داشته باشد. مثلا من یک ویدیوی ۱۰ دقیقهای دارم که ۱۷۰ دلار برای من درآمدزایی داشت. پس برای من میصرفد که یک محتوا برای من تقریبا ۱۰ میلیون درآمد داشته باشد.
به خاطر اینکه محتوای یوتیوب داخل گوگل می رود. چون گوگل و یوتیوب یک شرکت هستند. شما اگر مطلب خوبی تولید کنید مخاطب که سرچ می کند ویدیو شما را میبیند و می آید در یوتیوب نگاه می کند. از روی نگاه کردن آن فرد به شما زمان بازدید می رسد. که هم این را می توانید استفاده کنید. که کانالتان را مانیتایز کنید. هم اگر مانیتاز شده باشید درآمدتان بالا می رود.
اما در اینستاگرام شما باید هر روز باشید. پست بذارید. استوری بذارید. اگر بخواهید بفروشید، کمپین فراش برگزار کنید. این شکلی نیست که ویدیوت برای خودش ویو بخورد و به درآمد برسید. در اینستاگرام اتفاقا یک ویدیویی که میزاری بعد دو سه هفته دیگر خبری نیست. این به معنی اینکه اینستاگرام بد است نمی باشد.
یوتیوب در کل در هفته خیلی وقتت را نمیگیرد. پس اگه تولید کننده محتوا هستید حتما جای شما در یوتیوب است.
نقد کردن درآمد یوتیوب
نکته بعدی این است که وقتی که شما به درآمد زایی رسیدید چطوری باید این را نقد کنید. این خیلی چالش است برای کسایی که در ایران هستند.
یا شما باید خارج از کشور بروید. که برای خیلی ها این امکان وجود ندارد. و صد دلار و مثلا ۷۰ دلار در ماه های اولیه اصلا توجیه ندارد. که شما بخوای بری خارج از کشور این کار را انجام بدهید.
دوم اینکه یک نفر در خارج از کشور داشته باشید. که این مورد را هم ما دیدیم که خیلی وقتها نتیجهای در بر نداشته. چون پولی که یوتیوب می دهد مالیات شامل حالش می شود. خیلی ها بعدا به مشکل می خورند.
که مثلا این کل مالیاتهایی که آمده مال دیگری بوده. و داستان به وجود می آید.
راه سومش این است که که شما با شرکتهای واسط کار کنید. یک سری شرکت های واسط هستند. آن ها درآمد را میگیرن بعد به صورت ریالی به شما می دهند.
حالا چرا آن ها این کار را می کنند؟
بخاطر اینکه آن ها هم کمیسیون برمیدارند. کمیسیونی که برمیدارند معمولا بین ۵ تا ۱۰ درصد است. و بین ۱۰ تا ۱۵ درصد هم مالیات آن کشور است.
یک چیزی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از کل پول شما کم می شود. حتی شما اگر یک شهروند آمریکایی هم باشید ۱۵% باید مالیات بدهید. پس یک چیزی بین ۵ تا ۱۰ درصد از پول شما کم می شود.
برای کار کردن با شرکت های واسط ریسک وجو دارد. چون شرکت های واسط شما را به حساب گوگل ادسنس خودشان وصل میکنند. اگر یک چنلی سه تا استرایک بخورد شما هم به مشکل می خورید.
استرایک یعنی چه؟
یعنی شما در یوتیوب یک ویدیویی بذارید که کپی رایت داشته باشد. صاحب آن اثر هم برای شما استرایک بزند که این ویدیو را حق نداشتید استفاده کنید. آن وقت شما سه تا استرایک بخورد کلا چنلت با هر تعداد ساب و با هر تعداد ویویی باطل می شود. پس خیلی کپی رایت در یوتیوب مهم است. حالا اگر چنین اتفاقی بیافتد همه آن حسابهایی که به گوگل ادسنس آن شرکت واسط وصل هستند باطل می شوند.
و بعد باید مکاتبه شود. و خیلی داستان دارد که خیلی وقتها هم بر نمی گردد. برای همین باید با شرکتهای واسطی کار بکنید. که حواسشان به این موضوعات هست. کسانی که یک استرایک میخورند را کلا از آن گوگل ادسنس جدا میکنیم. در گوگل ادسنس دیگر می آوریم. و کسانی که دو تا استرایک میخورند را کلا قطع همکاری میکنند. و دیگر این مشکل برایشان به وجود نمی آید.
دیدگاهتان را بنویسید