آموزش گام به گام پایتون – جلسه اول
آموزش گام به گام پایتون
دوستان عزیزی که قصد یادگیری پایتون را دارید در آموزش گام به گام پایتون میخواهیم ببینیم که چرا باید زبان پایتون را یاد بگیریم. لطفا تا آخر این مطلب همراه ما باشید. این روزها خیلی اسم زبان برنامهنویسی پایتون را میشنویم. اما دلیل این همه محبوبیت چیست؟
آموزش گام به گام پایتون – بخش اول : دلایل یادگیری پایتون
پایتون زبان برنامهنویسی همه کاره است که این یعنی میتوان از آن برای ساخت هرچیزی استفاده کرد و نیز از ابزار و کتابخانه های مناسب ان برای اسان تر کردن کار خود بهره برد.
پایتون برای برنامه نویسی سمت سرور، تحلیل داده، هوش مصنوعی و محاسبات علمی استفاده میشود. توسعه دهندگان زیادی از پایتون برای ساخت ابزارهای سازندگی، بازیها و برنامههای روزمره (desktop) استفاده کردند. پس منابع زیادی وجود دارد تا شما بتوانید به بهترین نحو این زبان را یاد بگیرید.
مناسب برای افراد تازه کار
پایتون زبانی ساده و مفرح است (نام این زبان از Monty Python گرفته شده و برای آموزشهای مربوط به تازه کار ها می توان به ان رجوع کرد). یادگیری پایتون با به کارگیری روش های جالب و مفرح، باعث ایجاد انگیزه می شود و چون زمان کوتاهی برای ساخت ابزار و نمونه های اولیه (prototype) لازم است، بسیاری از افراد استفاده از پایتون را تجربه ای راحت و خوشایند تلقی می کنند. پایتون به علت قابل فهم بودن برای افراد تازه کار، محبوب شده است و جای جاوا را در لیست محبوب ترین زبان مقدماتی در دانشگاه های برتر امریکا، گرفته است.
فهم آسان
پایتون زبانی بسیار سطح بالاست و این یعنی مشابه زبان انگلیسی خوانده میشود، به همین علت تازه کارها را از استرس یادگیری قواعد دشوار دور میکند. این زبان پیچیدگیهای زیادی را برای شما اسان میکند و زبانی مناسب برای افراد تازه کار است زیرا به انها فرصت تمرکز بر روی جنبههای مختلف برنامه نویسی را میدهد و مانع از درگیریشان با حجم زیادی از اطلاعات میشود.
انعطاف پذیری بالا
پایتون زبانی پویاست که انعطاف پذیری بالایی دارد و این یعنی در ان برای ساخت ابزار و ویژگی های مختلف قوانین سخت و دشواری وجود ندارد و شما با به کارگیری روش های متفاوت، قادر به حل مسائل پیش امده هستید (با این حال فلسفهی پایتون استفاده از راه های واضح و معمول را برای حل مسائل پیشنهاد می کند). پایتون در فرایند نادیده گیری خطاها پیشرفته است یعنی برنامه ی شما تا زمان رسیدن به بخش مشکل دار، به خوبی اجرا خواهد شد.
ادامه و بقای دشوار
چون پایتون زبانی پویاست، هرچیز معمولیای می تواند با توجه به محتوا، معانی مختلفی داشته باشد. با گسترش و پیچیدگی مداوم یک برنامه در پایتون، پیدا و برطرف کردن خطاهای آن دشوار می شود، در نتیجه ادامه ی کار را برای شما سخت و شما را برای طراحی کد یا نوشتن آزمونهای هر بخش نیازمند کسب تجارب و بصیرت زیاد میطلبد.
سرعت کم
پایتون زبانی پویا (dynamically) ولی با عملکرد کند است زیرا انعطاف پذیری بالای این زبان، ماشین را مجبور می کند تا برای اطمینان پیدا کردن و درک تعریفات موجود، به بازبینیهای متعدد نیاز داشته باشد که این کار در آخر، منجر به عملکرد کند برنامه می شود.
براوردهای مختلف خبر از جایگزین های پایتون با سرعت بالاتر را می دهند، مثل PyPy. با این که این برنامه ها باز هم به اندازه ی جاوا سریع نخواهند بود، اما مسلما مقدار زیادی افزایش سرعت به همراه خواهند داشت.
اجتماع
زمانی که وارد دنیای برنامه نویسی میشوید، متوجه خواهید شد که پشتیبانی تا چه حد اهمیت دارد (فرستادن و دریافت پشتیبانی در اجتماعات توسعه دهندگان). هر چه قدر اندازهی این اجتماع بزرگتر باشد، احتمال دریافت کمک موردنیاز و ساخت ابزار مفید در روند برنامه نویسی، بیشتر می شود.
پنجمین اجتماع بزرگ StackOverflow
شما به عنوان یک تازه کار به سرعت به برنامه ی پرسش و پاسخ StackOverflow عادت میکنید. زبان پایتون بیش از ۵۰۰ هزار سوال مربوط به خود و ۸۵۹ هزار دنبال کننده و دارد. سوالات مرتبط با پایتون سومین گروه از سوالاتی هستند که در مقایسه با دیگر زبانهای برنامه نویسی، احتمال پاسخگویی به آنها بالاتر است.
سومین اجتماع بزرگ Meetup
در Meetup میتوانید جواب سوال خود را از شبکهی دیگر برنامه نویسان بگیرید. این سایت برای افراد علاقهمند دوره های مربیگری نیز ارائه می دهد. پایتون در سایت Meetup.com بیش از ۶۰۸ هزار عضو و ۱۳۰۰ گروه مرتبط دارد. به همین علت بین دیگر زبان های برنامه نویسی، پایتون دارای سومین اجتماع بزرگ این سایت است.
چهارمین زبان پراستفاده در GitHub
هرچه قدر پروژه های برنامه نویسی مفیدتر بیشتر باشند، احتمال انکه فردی کارایی و تابع (function)مورد نیاز شما را به نحو احسنت ساخته باشد، بیشتر می شود و این به شما اجازه می دهد تا سرعت گسترش و توسعه ی خود را بالا ببرید. بیش از ۹۵۰ پروژه در پایتون بیش از ۵۰۰ ستاره دارند.
هم چنین زبان پایتون کتابخانه های متعددی دارد که در انالیز داده ها و محاسبات علمی به شما کمک می کند. هم چنین PyGames نیز موتور ساخت بازی های ساده به زبان پایتون است. با زبانهای پرطرفدار پایتون در GitHub آشنا شوید.
فرصتهای شغلی
لیست Angel نشان میدهد پایتون دومین زبان پرطرفدار، از نظر میزان تقاضای مردم برای یادگیری و میانگین حقوق سالانه است.
به دنبال گسترش اطلاعات، توسعه دهندگان پایتون خواستار زیادی به عنوان دانشمندان داده پیدا کردند، به خصوص از زمانی که پایتون برنامه های کاربردی تحت وب را در خود گنجاند تا فعالیتهایی که نیازمند یادگیری ماشین هستند، انجام شوند.
آینده
به گفته ی فهرست TIOBE، پایتون در میان ۱۰۰ زبان برنامه نویسی دیگر، چهارمین زبان از نظر محبوبیت است. با گسترش Ruby on Rails در سال های اخیر، استفاده از پایتون به عنوان زبان اصلی برای ساخت نمونه های اولیهی برنامهنویسی سمت سرور، مخصوصا به خاطر داشتن اکوسیستم قطعه قطعه شدهی MVC اش تا حدودی کاهش پیدا کرده است. با گسترش مداوم داده های حجیم، زبان پایتون، به خصوص به علت شامل شدن برنامه های کاربردی تحت وب، خواستار بیشتری پیدا کرده است.
پایتون به عنوان پروژه ی کدباز (open source) هر ساله بروزرسانیهای جدیدی ارائه میدهد تا بتواند خود را با دنیا مرتبط نگه دارد.
حفظ قابلیت مرتبط بودن یک زبان برنامه نویسی با دنیای جدید، به حضور ابزار و ویژگی های جدید نیاز دارد. میزان جست و جوی نام زبان پایتون در مقایسه با دیگر زبان ها، در رتبه ی اول قرار دارد.
در سال ۲۰۱۵ اشتیاق به یادگیری پایتون ۲۲.۱ درصد افزایش پیدا کرد.
مشخصا، پایتون پیشروی خود در زمینهی مرتبط بودن را حفظ خواهد کرد و به لطف اجتماع بزرگش، آیندهی درخشانی پیش رو خواهد داشت.
کاربردهای زبان پایتون
پایتون زبان برنامه نویسیای همه کاره است. شما کد مورد نظر را مینویسید و اگر کد درست باشد، میتوانید ،در چهارچوب منطق، به کامپیوتر خود دستور انجام هرکاری را بدهید. پایتون به علت همه کاره بودنش میتواند برای انجام هرکاری و در هر زمینه ای مورد استفاده قرار بگیرد.
در زیر موارد استفاده معمول از زبان پایتون اورده شده است:
– محاسبات علمی و ریاضی
– دادههای حجیم ( یادگیری ماشین، تحلیل داده و …)
– امور مالی (بازار سهام و غیره)
– گرافیک های کامپیوتر
– خودکار سازی و اداره سازی سیستم
– تست امنیت و نفوذ
– توسعهی وب با Django
– اسکریپت نویسی (عمومی و مخصوص برنامهها) :بستر تعداد زیادی از برنامههای لینوکس و متفرقه مانند برنامههای زیر وجود دارد.
FreeCAD ،3Ds Max ،Blender ،Cinema 4D ،Maya ،Gimp
-تدریس در دانشگاهها (این زبان معمولترین زبان تدریس شده در دانشگاه هاست)
– نقشه کشی و جغرافی: پایتون به طور عمده توسط نرم افزارهای GIS زیادی مورد استفاده قرار میگیرد.
پایتون می تواند در زمینه های زیر هم مورد استفاده قرار بگیرد اما یا با توجه به محدودیت مفسر های در دسترس بهتر است این اتفاق نیافتد:
– نوشتن سیستم عامل (پایتون به اندازه ی کافی سطح پایین نیست)
– موبایل (افرادی که درگیر صنعت موبایل هستند، پایتون را وارد این عرصه نکردند اما هنوز هم افرادی هستند که در تلاشند خلاف اینکار را بکنند – Kivy)
حالا که با اهمیت زبان برنامه نویسی پایتون آشنا شدید، موافق هستید آموزش گام به گام پایتون را ادامه دهیم؟ نظر خود را برای ما کامنت بگذارید. همچنین اگر به این مطلب علاقهمند بودید حتما سری به پایتون را چگونه شروع کنیم؟ بزنید.
3 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
اگه منظورتون از موبایل اندروید هست که فکر نکنم اینطو باشه چون روز به روز تقاضای اندروید با پایتون بیشتر میشه یعنی اگه کارفرما هم چیزی از زبان های برنامه نویسس ندونه برنامه نویس میره سراغ پایتون چون ساده تر هست و مزایای دیگه که گفتین
و یه چیز دیگه ruby on rails هست شما نوشتی rubu on rails و بهتره تصحیحش کنید
با سلام ممنون از نظرتون اصلاح شد.
یعنی پایتون مناسب برنامه نویسی اندروید نیست؟!
سلام مناسب هستش اما اندروید استدیو ابزارهای بیشتری در اختیار شما میذاره که راحتتر به مقصود برسین.